Over Ons

Wij stellen ons even voor:
 
1958: 
The Rollers, fameuze indorock formatie met kenmerkende 'twin-lead' sologitaren, opgericht in 1958 door de broers Jimmy (†2010) en Eddy (†2009) van der Hoeven. The Rollers is met de introductie van electrische versterkte gitaren en de basgitaar de grondlegger van de latere Zaanse popmuziek. De broers Jimmy en Eddy van der Hoeven hebben voor die tijd thuis de melodieuze 'twin-lead' (dubbele sologitaar) ontwikkeld die kenmerkend was in de muziek van The Rollers. 
2010: 
Op 1 mei 2010 heeft The Rollers Revival Band zijn debuutoptreden gehad in Raamsdonkveer. Voor een publiek van ruim 1.000 mensen speelde de band succesvol nummers van The Rollers, zoals Violetta en Rollers Express, maar ook andere hits uit die tijd. De band bestaat uit de 4 zonen van Jimmy van der Hoeven: Stanley, Jerry, Jörgen en Erlo. Dit viertal wordt muzikaal bijgestaan door zanger/gitarist Edu Peeters en drummer Buddy Woudenberg.
 

 

 

Geschiedenis van het ontstaan van de Rollers Revival Band

Op verzoek is de zonen van Jimmy van der Hoeven gevraagd om een formatie te vormen om de Indo-Rock liedjes van The Rollers ten gehore te brengen. Na een eenmalig optreden zijn er vanuit het publiek meerdere optredens onstaan. Daarom is toch deze website opgezet.